Комплексен подход към устойчива заетост в производствено социално предприятие

С проектното предложение се цели създаване на нов тип социално предприятие за производство на хляб и сладкарски изделия, самоиздържащо се икономически и даващо трудова заетост на поне 12 лица, представители на социални групи – безработни младежи с увреждания и безработни до 29 г. След първоначално консултиране, работа с психолог и социален работник в помощ за предстояща заетост, организиран подбор на желаещи и подкрепа, ще се назначат на трудово правоотношение 12 лица на длъжностите – работник, сладкарско производство и производител, ръчно на хляб. В първите месеци от заетостта си лицата ще разчитат на наставническата подкрепа на назначени към фондацията 3-ма ментори по направление. За успешната адаптация на младежите и усвояване на основни умения ще се организират професионални обучения за придобиване на част от професията Хлебар-сладкар в две специалности Производство на хляб и хлебни изделия и на сладкарски изделия в рамките на 300 уч.ч., а за успешна социализация ще се включат в КК6 „Обществени и граждански компетентности“. Прилагането на наученото ще се осъществи на подходящо оборудвани и обзаведени работни места с кухненски съоръжения, прибори, уреди, материали и консумативи за стартиране на производство. Закупеното и застраховано оборудване ще се достави в наето помещение, поддържано със съразмерен вид режийни разходи. Мениджмънтът ще се обучи в инициативност и предприемачество чрез ПО по административно обслужване и КК7. След стартиране на хлебо- и сладкаро-производството ще се организира проучване на търсенето и възможностите за пазарна реализация на произвежданите сладкарски и хлебни изделия от назначен за целта специалист. За осъществяване на планираните дейности и поставени цели ще се сформира екип за организация и управление, съблюдаващ напредъка на проекта и отчитащ крайните резултати и постигнати индикатори. Ще се организира достатъчна публичност с подходяща визуализация за отразяване на получения принос на ЕС и ЕСФ за реализиране на проектната идея.

Коментари
Оставете коментар

Обща информация

Статус Приключен (към датата на приключване)
Дата на стартиране 02 Май, 2018
Дата на приключване 02 Ноев, 2019
Дата на договора 02 Май, 2018
Вижте в ИСУН

Финансова информация

Обща стойност 195,782.37
БФП 195,782.37
Собствено финансиране 0.00
Общо реално изплатени суми 195,754.85
Процент на участие на ЕС 85,0%

Местоположение