Инвестиционният проект по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти” представлява реконструкция, преустройство и разширение на месопреработвателно предприятие в гр. Борово, общ. Борово, обл. Русе. Основната цел на проекта е да се реконструира, преустрои и разшири съществуващото предприятие за преработка на червено и бяло месо, състоящо се от транжорна и месопреработвателен цех. Освен планираното преустройство на съществуващите помещения се предвижда и изграждане на нови пристройки, както към битовата, така и към производствената части, с цел разширяване и модернизация на производствената база. След извършване на инвестицията предприятието ще отговаря на всички действащи към момента в България технологични, ветеринарни, санитарно-хигиенни и конструктивни нормативи и в максимална степен ще се доближи до Европейските изисквания в този бранш. Пристрояването (разширението) на предприятието ще даде възможност за едновременна работа с бели и с червени меса, което преди е било невъзможно, заради ограниченото пространство и технологичните ограничения. В новата част на производственото хале ще бъде разположена сушилна, която ще спомогне за увеличаване на дела на сурово-сушените колбаси и деликатеси в производствената гама на предприятието. Планираната модернизация ще доведе до увеличаване на мощностите за производство на качествени трайни варени и варено-пушени месни продукти и сурово-сушени деликатеси, намаляване на себестойността на продукцията и подобряване на безопасността и хигиенните условия на производство и труд.
Обща информация
Статус | Сключен |
---|---|
Дата на стартиране | 13 Юли, 2021 |
Дата на приключване | 15 Сеп, 2023 |
Дата на договора | 13 Юли, 2021 |
Бенефициент
Финансова информация
Обща стойност | 1,312,660.08 |
---|---|
БФП | 656,330.02 |
Собствено финансиране | 656,330.06 |
Общо реално изплатени суми | 0.00 |
Процент на участие на ЕС | 75,0% |
Местоположение