Информационните и комуникационни технологии в последните години значително подпомогнаха и подобриха бързината и качеството на обслужването в заведенията за обществено хранене, бяха внедрени разнообразие от специализирани системи за управление на бизнес процесите, електронни устройства, използвани от различните звена в заведението. Често срещани проблеми и предизвикателства в заведенията за обществено хранене обаче остават ситуациите, свързани със забавяне на обслужването. В контекста на засилен темп на внедряване на нови технологии в областта много заведения за обществено хранене въведоха частична автоматизация, свързана с преглед/избор на желани храни и напитки, но те като цяло се отличават с това, че обхващат ограничени елементи на бизнес процеса-най-често алтернативните решения се ограничават до дигитализирани менюта в електронен вид, а за поръчка се следва система от стъпки. Целевите групи обхващат: Търговци, които функционират в сферата на общественото хранене и техните клиенти на заведения за обществено хранене и социални услуги, свързани с доставка на храна на лица с увреждания; Целите на проекта са: Предоставяне на подкрепа на „Лафайет 2018“ ЕООД за реализация на пазара на предприемаческа идея – нов продукт, иновативна система “Lafayette” за автоматизирано приемане на поръчки в заведения, произведена и функционираща в смарт среда, свързана с устройство-детектор, вписваща се в концепцията за смарт домове и смарт градове и постигане на устойчив ефект по отношение на новосъздаденото предприятие „Лафайет 2018“ ЕООД чрез създаване и постигане на стабилност и устойчивост на работните места и постигане на ръст. Предвидените дейности обхващат дейности за реализиране на пазара на предприемаческата идея и дейност за визуализация на проекта. Очакваният резултат е реализация на пазара на нов продукт “Lafayette”, който изцяло посреща потребностите на целевите групи.
Обща информация
Статус | Приключен (към датата на приключване) |
---|---|
Дата на стартиране | 13 Юни, 2019 |
Дата на приключване | 13 Дек, 2020 |
Дата на договора | 13 Юни, 2019 |
Програма
Бенефициент
Финансова информация
Обща стойност | 250,000.00 |
---|---|
БФП | 200,000.00 |
Собствено финансиране | 50,000.00 |
Общо реално изплатени суми | 142,300.48 |
Процент на участие на ЕС | 85,0% |
Местоположение